Registracija .si domen

Verjetno se strinjate, da je ime, pod katerim nastopate na svetovnem spletu še kako pomembno za vašo prepoznavnost. Dobro ime lahko poveča obisk na vaših straneh. Zato Vam ponujamo registracijo .SI domenske končnice, katero lahko registrirajo tako organizacije kot fizične osebe v Sloveniji ali tujini.Registracija .SI domene: 18,00 EUR /letoObrazec za registracijo .SI domenPOSTOPEK REGISTRACIJE

  • Prvo morate preveriti ali je željena domena še prosta, kar lahko storite preko WHOIS vmesnika. Na spletni strani v okence vpišite vaše željeno domensko ime npr. mojadomena.si. Če je domena prosta se bo prikazalo naslednje obvestilo "% No entries found for the selected source(s)", v nasprotnem primeru boste dobili podatke obstoječega lastnika iskane domene.
  • Kot drugo si iz spodnje povezave snemite obrazec (PDF datoteka) za registracijo domen, ki ga izpolnite in v dveh izvodih pošljete na naslov E-8.ORG D.O.O., Krekova 15, 2000 Maribor.


OPOMBA:
Po prejemu obrazca za registracijo .SI domen vam bomo domeno, v primeru da je še prosta, nemudoma registrirali. Po registraciji vam bomo izstavili račun za registracijo domene in vam ga poslal na vaš naslov. Registracija domene se bo vsako leto samodejno podaljšala do vašega pisnega preklica registracije. Cena za eno leto registracije je 18,00 EUR. Splošne pogoje za registracijo .si domen si lahko snamete TUKAJ.

Kdo je upravičen do domene pod .si?

Domeno pod .si lahko registrirajo tako organizacije kot fizične osebe v Sloveniji ali tujini.


Za koliko časa lahko registriram domeno?

Domeno .si lahko registrirate za obdobje od enega do pet let.


Ali je možno vračilo domene (in vračilo denarja)?

Če nosilec izpolnjuje pogoje za potrošnika, ki jih določa zakon, ki ureja varstvo potrošnikov, ima na podlagi tega zakona pri pogodbah sklenjenih na daljavo pravico, da v roku 14 dni registrarju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu za to bilo potrebno navesti razloge, registrar pa mu mora vrniti vsa prejeta plačila, in sicer najkasneje v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Potrdilo, da nosilec zahteva vračilo domene, mora najkasneje v 16 dneh po registraciji prejeti tudi Arnes.

POZOR! V kolikor je domena v vmesnem času aktivirana, pri čemer vnos DNS zapisov v sistem za registracijo domen pomeni aktivacijo domene, vračilo domene ni več možno.


Kakšno domeno lahko registriramo?

Upravičenec lahko registrira poljubno domeno, ki ustreza naslednjim zahtevam:

  • dovoljeni znaki so črke angleške abecede (A-Z), pri čemer ni razlike med malimi in velikimi črkami, cifre(0-9) ter znak "-" (vezaj), ter črke navedene v tabeli na naslovu http://www.register.si/idn. IDN je domena, ki vsebuje vsaj en znak, različen od latiničnih znakov »a-z« (npr. roža.si), ki je naveden v tabeli dovoljenih znakov. ACE-niz je ASCII niz, ki se začne z xn-- in nastane s tehnično prevedbo IDN domene (npr. xn--roa-d3a.si);
  • prvi ali zadnji znak ne sme biti vezaj;
  • niz na tretjem in četrtem mestu ne sme imeti dveh vezajev, razen če gre za ACE-niz dovoljene IDN domene;
  • minimalna dolžina domene je 2 znaka. V primeru IDN se minimalna dolžina nanaša na IDN. (č.si ni dovoljena, čeprav je ACE-niz xn--bea.si). Maksimalna dolžina niza je lahko do 63 znakov;
  • niz ne sme biti enak že registrirani domeni pod vrhnjo domeno .si;

Kako lahko preverim, če je domena že zasedena?

Vsakdo lahko preveri, ali je željena domena še prosta, preko WHOIS vmesnika. Na spletni strani v okence vpišite vaše željeno domensko ime npr. mojadomena.si. Če je domena prosta se bo prikazalo naslednje obvestilo "% No entries found for the selected source(s)", v nasprotnem primeru boste dobili podatke obstoječega lastnika iskane domene.


Koliko domen .SI lahko registriramo?

Vsak upravičenec lahko registrira poljubno število domen pod .si.

 
 
Trinity na Facebook-u
Trinity na Google+
Trinity na Twitter-ju
Trinity RSS kanal