Značilnosti / Podatkovni center & Omrežje

Vaša predstavitev si zasluži gostovanje na spletnem strežniku, ki vam lahko ponudi stabilnost, hitrost, odzivnost, tehnično naprednost in odprtost. Naši strežniki so takšni. Strežniki so zavarovani z požarnimi zidovi (Firewall) in Antivirusnimi programi, Vaša e-pošta pa je VARNA saj jo preglejuje posebej nameščeni antivirusni program. Vsa programska oprema na strežniku je redno vzdrževana z najnovejšimi varnostnimi in programskimi novostmi.

Najpomemebnjše značilnosti našega podatkovnega središča so:

  • integracija večih strežnikov v grozde (cluster)
  • zagotavljanje visoke dostopnosti, obsežnega prostora, redudančnosti in neprimerljive zanesljivosti

Podrobnosti o naših podatkovnih središčih

Naše virtualno podatkovno središče sestoji iz strežnikov po različnih podatkovnih središčih.. Večino teh podatkovnih središč ima določene skupne značilnosti, ki so opisane v nadaljevanju -

Omrežje
Podatkovna središča so povezana v internet preko gigabitnih ethernet povezav osrednjih ponudnikov, od katerih vsak uporablja optične kable, ki so v podatkovno središče speljani skozi ločene vstopne točke.

Varnost
Za zavarovanje pred odpovedmi in vdori, je v podatkovnem središču 24 ur na dan prisotno osebje. Gibanje v prostorih je ves čas nadzorovano. Vsa površina centrov in vhodi so ves čas pod nadzorom kamer. S kombinacijo kamer, kontrolo dostopov in varnostno službo so objekti podatkovnih središč zelo varni.

Energija
Celotna el. energija, ki napaja posamezno podatkovno središče, je ustrezna za delovanje takšnega središča. Obstaja tudi ATS stikalo (Automatic Transfer switch), ki je namenjeno samodejnemu vklopu generatorja v primeru izklopa el. energije. Prav tako so podatkovna središča opremljena z močnimi UPS sistemi za zagotavljanje čiste el. energije.

Hlajenje
Močni klimatski sistemi, od katerih vsak deluje z ločeno kapaciteto, ohlajajo strežniške prostore. Enote se izmenjujejo, tako da vsaka deluje optimalno.

Napredni sistemi za detekcijo dima in požara
Podatkovna središča so opremljena s posebnimi sistemi za detekcijo požarov in zaščito pred njimi, še posebej v smislu, ker bi uporaba običajnih vodnih sistemov za gašenje pomenila enako nevarnost za povzročitev škode kot požar.

Zakaj naša podatkovna središča?

Zanesljivost
Naš podatkovni center sestoji iz kompleksne mreže medsebojno delujočih strežnikov. Celotna arhitektura temelji na skupnem načelu visoke dostopnosti, grozdne strukture (clustering) in n+1 arhitekture. To nam omogoča prilagajanje naših rešitev vaši eskponenčni rasti s preprostim dodajanjem infrastrukture in povezovanjem le-te v našo strežniško arhitekturo. S tem vam ni treba skrbeti o možnosti vdorov, nedostopnosti, odzivnosti omrežja itd.

Globalni dostop
Z našimi partnerji smo investirali v razvoj infrastrukture na različnih lokacijah. Tako lahko tudi vi koristite prednosti te infrastrukture in svojim strankam ponudite povsem osebno globalno izkušnjo brez kakršnihkoli potrebnih investicij.

White Labeled - arhitektura
Če ste eden izmed naših resellerjev, potem bodo vse vaše storitve nameščene po vaši meri vključno z DNS strežniki, ki jih boste lahko reprezentirali vašim strankam. 
 
Trinity na Facebook-u
Trinity na Google+
Trinity na Twitter-ju
Trinity RSS kanal